Mooi Roest: esthetische metaaltoepassingen in cortenstaal

Cortenstaal tuinontwerp, cortenstaal border, cortenstaan randafwerking | Ventilatie Techniek Brabant Nieuws

Mooi Roest: esthetische metaaltoepassingen in cortenstaal

Mooi Roest is onderdeel van Ontwerpstudio Nanaa in samenwerking met Ventilatie Techniek Brabant. Een samenwerking tussen vader en dochter! Mario, directeur-eigenaar van Ventilatie Techniek Brabant is al jaren metaalspecialist en een ervaren ondernemer. Zijn dochter Rianne werkt al ruim 10 jaar als zelfstandig ontwerper en is sinds 2020 ook parttime werkzaam binnen Ventilatie Techniek Brabant als office manager en technisch tekenaar. Samen zijn zij gestart met het ontwerpen en produceren van cortenstaal producten: Mooi Roest.

Mooi Roest ontwerpt en produceert cortenstaal ontwerpen op maat. Voor particulieren, tuinarchitecten en hoveniers. Wanneer u op zoek bent naar een cortenstaal plantenbak, zuil of borderrand, bent u bij Mooi Roest aan het juiste adres. Of heeft u als tuinarchitect een plan en zoekt u een betrouwbare partner die meedenkt in het ontwerp?

Wat is cortenstaal?

De betekenis van cortenstaal is corrosion resistance (cor) en tensile strength (ten). Deze metaalsoort is weersbestendig en krijgt na verloop kan (korte) tijd zijn kenmerkende oranjebruine kleur. Mooi roest dus! Daarnaast is corten staal ook sterk en hoef je het niet extra te behandelen. De metaallegering bestaat uit ijzer met koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het oxideren vindt plaats door het bloot te stellen aan natuurlijke elementen. Al vrij snel na het plaatsen in de buitenlucht begint het materiaal te roesten. Het bijzondere van dit roestproces is dat het in het begin heel erg roest en vervolgens stopt met roesten. Door de toevoeging van de elementen aan het ijzer (koper, fosfor etc.) ontstaat er onder de roestlaag een nauwelijks poreuze en goed hechtende laag.

Esthetische metaaltoepassingen

Mooi Roest is ontstaan door een tuinverbouwing. Cortenstaal is een geschikt materiaal voor buitentoepassingen. In het tuinontwerp van Rianne werd cortenstaal de verbindende factor. Van borderrand tot verhoging en van zuil tot plantenbak. Door maar een beperkt aantal materialen te gebruiken ontstaat eenheid en rust. Daarnaast geeft corten staal in het voorjaar een mooi contrast met groene beplanting. In de herfst gaat het juist mooi op in de herfstkleuren van de tuin.

Cortenstaal toepassingen door Mooi Roest | Ventilatie Techniek Brabant

Showtuin

De tuin van Rianne is een ware showtuin voor Mooi Roest geworden. Daarnaast grenst haar ontwerpstudio aan de tuin, volop inspiratie dus! Binnenkort zal deze tuin ook op afspraak voor klanten van Mooi Roest bezocht kunnen worden. Dan kunnen mogelijkheden bekeken en besproken worden. Daarnaast kijken we ook naar een manier om digitaal mensen te laten rondlopen in deze showtuin. Binnenkort dus meer hierover!

Ik wil graag cortenstaal in mijn tuin!

Bent u op zoek naar een ontwerppartner voor uw project? Of bent u als hovenier of tuinarchitect op zoek naar een betrouwbare partner in het produceren van cortenstalen objecten of tuinelementen? Neem dan gerust eens contact op met Mooi Roest via info@mooiroest.nl. Of bezoek de website van Mooi Roest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *