Tochtvrije luchtverdeling door airsocks

Airsocks voor tochtvrije luchtverdeling | Ventilatie Techniek Brabant Blog

Tochtvrije luchtverdeling door airsocks

Wanneer gelijkmatige en tochtvrije luchtverdeling gewenst is, bieden airsocks een oplossing. Deze textiele luchtkanalen zijn geschikt voor ruimtes waar veel mensen samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan sportscholen, showrooms, kantoren en schoolgebouwen. Een textiel luchtkanaal heeft voordelen ten opzichte van metalen luchtkanalen. Wij als ventilatiespecialist maken je graag wegwijs in de wereld van luchtkanalen van textiel.   

Bij Ventilatie Techniek Brabant werken wij als luchtkanalenbedrijf veel met conventionele metalen kanalen. Maar ook met air socks hebben wij veel ervaring. Deze textiele luchtkanalen zijn lichtgewicht, hygiënisch en zorgen voor een prettige luchtverdeling.

Tochthinder voorkomen

Ventilatieroosters kunnen tochthinder veroorzaken. Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld lage plafonds. Lucht wordt vanuit het luchtkanaal het luchtrooster uit gedrukt. Wanneer je dicht bij zo’n rooster zit, kun je tocht ervaren. Ook bij het gebruik van een airco split unit kun je dit ervaren. Hier komt geconcentreerd koude lucht uit. Wist je dat je ook kunt ventileren met airconditioning? Eerder schreven we het blogbericht ‘Ventileren met een airco’ over dit onderwerp.

Airsocks zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling over de gehele lengte. Ze worden aangesloten op een luchtbehandelingskast, airco-unit of ventilator. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van roosters. De lucht wordt gelijkmatig door de perforaties en nozzles van het textiel luchtkanaal gedrukt. Een airsock is geschikt voor luchttoevoer in zowel hoge als lage ruimtes.

Voordelen van airsocks

 • Lichtgewicht: De textiele luchtverdeelslangen zijn laag in gewicht. Er wordt geen druk uitgevoerd op plafonds of dakconstructies en worden opgehangen middels een rail- of kabelophanging.

 • Flexibel: Textiele luchtkanalen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en lengtes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rond, halfrond of kwartrond. Door middel van verlopen, bochten en T-stukken zijn de mogelijkheden eindeloos. Hierdoor kunnen ze in vrijwel iedere ruimte toegepast worden.

 • Brandveilig: Een airsock is gemaakt van brandveilige materialen, welke aan de eisen van Bouwbesluit en internationale normen voldoen.

 • Hygiënisch: Textiele kanalen hebben een doorlaatbaar oppervlak, waardoor er geen sprake is van condens en bacteriegroei in het kanaal. Daarnaast zijn ze corrosiebestendig, waardoor ze goed toe te passen zijn bij zwembaden. Ook zijn ze demontabel en wasbaar.

 • Geluiddempend: Airsocks zijn gemaakt van textiel, daardoor dragen ze bij aan de akoestiek van het plafond. Ook voorkomt het textiel geluidsresonantie.  

 • Uniek: Tot slot zijn air socks verkrijgbaar in veel kleuren en combinaties. Het is zelfs mogelijk om het textiel te laten bedrukken in een eigen ontwerp. Hierdoor kun je het ventilatiesysteem optimaal integreren in het interieur.

Ik wil graag airsocks!

Bent u op zoek naar een tochtvrij ventilatiesysteem? Luchtkanalen van textiel bieden uitkomst. Wij werken als luchtkanalenbedrijf veelal in opdracht van diverse installateurs door heel Nederland. Bent u als installateur benieuwd wat wij van Ventilatietechniek Brabant voor u en uw project kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en meer informatie.  

2 REACTIES
 • ajwzweekhorst@gmail.com
  Beantwoorden

  Voor een zaal in buurthuis zoek ik airsocks halfrond capaciteit 350 m3/h
  met aansluitstuk op ronde luchtkanalen

  1. VTB
   Beantwoorden

   Beste,

   Hiervoor kunt u het beste een installateur aanschrijven. Wij werken enkel in opdracht van erkende installateurs voor de montage van de luchtkanalen op airsocks.

   Met vriendelijke groet,

   Rianne
   Office Manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *