Luchtkanalen monumentaal pand: wonen in een sigarenfabriek in Tegelen

Luchtkanalen monumentaal pand: wonen in een sigarenfabriek in Tegelen | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Luchtkanalen monumentaal pand: wonen in een sigarenfabriek in Tegelen

In opdracht van Installatiebedrijf Wiel Coolen B.V. mogen wij als ventilatiespecialist aan de slag met de luchtkanalen voor de warmtepompinstallatie voor de voormalig sigarenfabriek Vossen-Breuers in Tegelen. Uiteraard zijn luchtkanalen in een monumentaal pand een uitdaging. Deze historische sigarenfabriek wordt namelijk getransformeerd tot sfeervolle lofts met behoud van originele details.

Aan de Roermondseweg in Tegelen staat de voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers. In de jaren ’30 was dit gebouw hét middelpunt van de Tegelse sigarenindustrie. Inmiddels is het pand vervallen en kende het verschillende bestemmingen in de afgelopen jaren. Nu bouwen ze aan een nieuwe toekomst voor het pand in de vorm van luxe appartementen.

Luchtkanalen monumentaal pand

Wonen in een historisch pand met het comfort van nu. De charme van toen, gecombineerd met de woonwensen van vandaag. In de oude sigarenfabriek herrijzen 8 loft-appartementen met behoud van het industriële karakter. Met hoge plafonds en grote ramen. Het gebouw is ten eerste levensloopbestendig en duurzaam. De appartementen zijn gasloos en onder andere voorzien van zonnepanelen en isolatieglas, en op het gebied van installatietechniek voorzien van vloerverwarming, topkoeling en warmtepompen. Het pand krijgt een grote warmtepomp in de kelder van het gebouw. Wij mogen als ventilatie specialist de luchtkanalen in deze kelder realiseren. Leuk detail: naast de technische ruimte vind je straks een heuse wijnkelder, waar alle bewoners een afsluitbare wijnkast tot hun beschikking hebben. Dat is wonen in luxe!

Afbeelding via NieuwWonenVenlo

Benieuwd wat wij voor uw monumentaal project kunnen betekenen?

Bent u als installateur benieuwd wat wij van Ventilatie Techniek Brabant als luchtkanalenbedrijf voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Bent u een particulier? Wij adviseren u ten eerste contact op te nemen met een installateur, die vervolgens Ventilatietechniek Brabant in zou kunnen schakelen. Vervolgens werken wij graag in opdracht van deze installateur voor uw luchtkanalen in een monumentaal pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *