Woning ventilatie: appartementen Park Luistruik in Nuenen

Woning ventilatie, ventilatie woning verplicht, woning ventileren | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Woning ventilatie: appartementen Park Luistruik in Nuenen

In opdracht van Ago Technische Installaties B.V. mogen wij aan de slag met de woning ventilatie in 25 huurappartementen en 28 koopappartementen. Park Luistruik is een prachtige nieuwbouwwijk in Nuenen. Ventilatie Techniek Brabant mag als ventilatiespecialist aan de slag met de luchtkanalen voor de WTW installatie.

Park Luistruik is een ideale plek om te wonen voor iedere leefstijl en leeftijd. Het nieuwbouwproject zal voldoen aan de ventilatie eisen woningbouw. Want voor een gezond en ideaal leefklimaat is je woning ventileren een noodzaak. Wij lichten je graag toe waarom goed ventileren van groot belang is.

Ventilatie woning verplicht?

Bij nieuwbouw wordt vaak de volgende vraag gesteld: is een ventilatiesysteem verplicht? Wij vinden het als ventilatie specialist altijd een waardevolle aanvulling. Maar het antwoord op die vraag is simpel: ja, een ventilatiesysteem is bij nieuwbouw verplicht. Deze verplichting is zelfs sinds 2006 opgenomen in het Bouwbesluit. Lees ook ons blogbericht ‘Is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw?’ over dit onderwerp.

Dat wil zeggen dat alle nieuwbouwwoningen en nieuwbouwappartementen zijn uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. Zo ook dit project Park Luistruik in Nuenen. De appartementen worden voorzien van een WTW systeem. WTW staat voor warmteterugwinning.

Deze vorm van woning ventilatie werkt als volgt. De WTW unit voert vervuilde binnenlucht af en voert schone buitenlucht aan. Tijdens de afvoer van de vuile, warme lucht, wordt warmte afgegeven aan de schone, koele lucht. Dit systeem werkt door middel van een ventilator in een ventilatiebox en aaneengesloten luchtkanalen. Vervolgens wordt deze lucht middels roosters in huis binnengebracht.

Woning ventilatie, nieuwbouw ventilatie verplicht, Luistruik Nuenen | Ventilatie Techniek Brabant
De huurappartementen ‘Pissarro’s Place’ die onze luchtkanalen zullen bevatten.
Afbeelding via Nieuwbouw-Park Luistruik

Benieuwd wat wij voor woning ventilatie kunnen betekenen?

Bent u als installateur benieuwd wat wij van Ventilatie Techniek Brabant als luchtkanalenbedrijf voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Bent u een particulier? Ventilatie Techniek Brabant is werkzaam als onderaannemer van installateurs. Wij willen u adviseren ten eerste contact op te nemen met een installateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *