Hulplijn ventilatie: laat een expert meekijken op school

Hulplijn ventilatie, ventilatie op scholen, schoolventilatie | Ventilatie Techniek Brabant Blog

Hulplijn ventilatie: laat een expert meekijken op school

Op ons ventilatieblog schreven we al vaker over schoolventilatie. Door de coronapandemie zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van goed ventileren. Helaas is de ventilatie op scholen nog altijd niet op orde. Sinds februari 2022 heeft de Rijksoverheid dan ook een hulplijn ventilatie opgericht. Een spoeddienst van experts die helpen om de ventilatie op orde te maken.

Ruim anderhalf jaar geleden schreven we ons bericht ‘Ventilatie in scholen niet altijd op orde’. Ruim 11 procent van de Nederlandse scholen voldeed niet aan de normen op ventilatiegebied. En een jaar later bleek er weinig veranderd. Wij als ventilatiespecialist vroegen ons zelfs af ‘Schoolventilatie: deze herfst met jas in de klas?’, zoals te lezen was op ons blog. Er werd toen gesteld dat in 2022 de ventilatie op scholen op orde moet zijn.

Kwaliteit onderwijs in gevaar

Vandaag is in het nieuws te lezen dat de hoge energierekening de kwaliteit in het onderwijs in gevaar brengt. Onder andere door de hoge gasprijzen, maar ook door het hogere energieverbruik door extra ventilatie. Het budget knelt al jaren. Het geld wordt niet alleen gebruikt voor de energierekening, maar ook voor meubilair, lesmateriaal en personeel. De PO-raad pleit dan ook voor extra geld en/of compensatie vanuit het kabinet.

Tegelijkertijd wordt er 17 miljoen euro uitgetrokken voor een CO2-meter in alle klaslokalen. Leraren en leerlingen hebben immers recht op gezonde lucht in de klas. Maar naast deze CO2-meters dient er nog veel te gebeuren op ventilatiegebied. Verouderde schoolgebouwen dienen te worden verbeterd en verduurzaamd. Scholen kunnen hiervoor onder andere terecht bij de hulplijn ventilatie, die sinds de start op roodgloeiend staat.

Wij hopen dat schoolventilatie hoog op de agenda blijft staan. De gezondheid staat immers voorop wat ons betreft.

Hulplijn ventilatie: benieuwd wat wij voor de installateur kunnen betekenen?

Ventilatie Techniek Brabant is specialist op het gebied van luchtkanalen. Wij werken in opdracht van diverse installateurs in heel Nederland. Ook binnen schoolventilatie hebben wij veel ervaring met onze partners. Bent u benieuwd wat wij als luchtkanalenbedrijf voor u als installateur kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Bent u als onderwijsinstelling op zoek naar een ventilatie expert? Wij willen u adviseren ten eerste contact op te nemen met een erkend adviseur. Indien gewenst kunnen wij u doorverwijzen naar een van onze betrouwbare partners. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de hulplijn ventilatie van de Rijksoverheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *