Ventilatie kinderopvang: De Bakelaar in Bakel

Ventilatie kinderopvang bij De Bakelaar in Bakel | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Ventilatie kinderopvang: De Bakelaar in Bakel

In opdracht van Van Gemert Installatiegroep zijn wij druk bezig met ventilatie kinderopvang voor Kindcentrum De Bakelaar in Bakel. Het is de eerste school van Stichting GOO in de gemeente Gemert-Bakel die energieneutraal is.

Ruim anderhalf jaar geleden is het kindcentrum gestart met het verduurzamen van het gehele gebouw. Er zijn onder andere zonnepanelen geplaatst, en het klimaatsysteem is vernieuwd. Wij zijn als luchtkanalenbedrijf trots dat wij hier een steentje aan kunnen bijdragen. Want goede schoolventilatie staat bij ons hoog in het vaandel!

Energieneutraal ventileren

Het ventilatiesysteem van De Bakelaar is vernieuwd. Wij monteerden hiervoor de luchtkanalen met bijbehorende hulpstukken alsmede roosters en brandkleppen. Door luchtbehandelingskasten biedt het luchtkanalensysteem de mogelijkheid om CO2-waardes in diverse ruimtes constant te houden, en lucht te verversen waar nodig. Voor de verbouwing bleek namelijk dat de CO2-waardes veelal te hoog waren. Door de pandemie van de afgelopen jaren zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van goed ventileren. Helaas blijkt de ventilatie op scholen nog altijd niet op orde te zijn. Ruim 11% van de Nederlandse scholen bleek in 2020 niet aan de normen op ventilatiegebied te voldoen. Er wordt inmiddels 17 miljoen euro uitgetrokken voor een CO2-meter in alle klaslokalen in Nederland. Maar dan ben je er nog niet. Een klimaatsysteem zoals bij De Bakelaar in Bakel zorgt ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar de CO2-waardes, omdat er automatisch verse, gezonde lucht binnenkomt wanneer de waarde te hoog is.

In diverse ruimtes is gebruik gemaakt van airsocks. Deze zorgen voor een tochtvrije luchtverdeling. Deze textiele luchtkanalen zijn daarnaast lichtgewicht en hygiënisch. Ideaal dus voor kinderopvang ventilatie. Wil je meer weten over air socks? Lees dan ook ons blogbericht ‘Tochtvrije luchtverdeling door airsocks’ over dit onderwerp.

Ventilatie kinderopvang

Bent u als onderwijsinstelling of kindcentrum op zoek naar een ventilatie expert? Wij willen u adviseren ten eerste contact op te nemen met een erkend installateur. Indien gewenst kunnen wij u altijd doorverwijzen naar een van onze betrouwbare partners. Ventilatie Techniek Brabant werkt als onderaannemer voor diverse erkende installateurs.

Bent u als installateur op zoek naar een luchtkanalenbedrijf met kennis van zaken op het gebied van schoolventilatie en ventilatie kinderopvang? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en meer informatie.

Bron foto: Facebookpagina De Bakelaar Bakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *