Duurzame ventilatie voor Holbox in Roermond

Duurzame ventilatie voor Holbox Roermond | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Duurzame ventilatie voor Holbox in Roermond

Ventilatie Techniek Brabant mag weer een prachtige opdracht toevoegen. In opdracht van Wijnen Installaties mogen wij aan de slag met de duurzame ventilatie voor Holbox in Roermond. Vanaf juni 2024 zal Holbox zich vestigen in Roermond. Hier verrijst nu een 27.000 m² groot pand met ruim 3.750 m² kantooroppervlakte met de focus op duurzaamheid.

Met dit nieuwbouwproject zet Holbox vol in op duurzaamheid. Energieneutraal staat hierbij centraal. Zo plaatsen ze bijvoorbeeld zonnepanelen die de stroombehoefte volledig dekken. Daarnaast kan ook duurzame ventilatie niet ontbreken. We monteren de luchtkanalen met bijbehorende hulpstukken voor het gehele systeem.

Duurzaam ventileren

Als ventilatiespecialist mogen wij bij dit project aan de slag met alle luchtkanalen en het installeren van de mechanische ventilatie. Omdat alle werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Luka C normen voorzien wij ook een persproef met certificaat. Deze persproef is van belang om voldoende luchtdichtheid te garanderen in het kanalensysteem. Daarnaast is het voor installateurs goed om te weten dat wij bij Ventilatie Techniek Brabant de juiste kennis in huis hebben om persproeven uit te voeren op onze luchtkanalensystemen.

Duurzame ventilatie garanderen met een persproef

Om goed te kunnen presteren moet een luchtkanalensysteem voldoende luchtdicht zijn. Hierdoor levert het een zo comfortabel mogelijk klimaat op en draagt het bij aan duurzaam verbruik. Luka Luchtdichtheidsklasse C is een klasse die wordt toegekend aan een kanalensysteem. Na de montage van de kanalen meten we middels een persproef het drukverlies. Dit meet je binnen een gesloten circuit van de reeds gemonteerde luchtkanalen. Een deel van het systeem zal vervolgens afgedopt worden voor een steekproef. Aan een zijde wordt er lucht in dit deel van het systeem gepompt, en de andere zijde wordt aangesloten op de persproefmachine. Door lucht in te pompen wordt het systeem op druk gezet, en kan er in de machine gemeten worden hoeveel drukverlies er is. Dit moet binnen een bepaalde marge vallen om Luka Luchtdichtheidsklasse C te behalen. Zo kunnen we garanderen dat een kanalensysteem goed én duurzaam werkt!

Wij willen duurzame ventilatie

Bent u als installatiebedrijf benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? Ventilatie Techniek Brabant is werkzaam als onderaannemer van installateurs. Maar anders dan onze naam doet vermoeden zijn wij werkzaam in heel Nederland, waar u als installateur gaat gaan wij met u mee. Mét Brabantse gemoedelijkheid. Wij gaan graag een prettige en langdurige samenwerking aan met onze partners in de installatiebranche.

Ons luchtkanalenbedrijf staat er om bekend met u mee te denken, en u altijd te voorzien van passend en gedegen advies. Neem gerust eens contact met ons op voor een kennismakingsgesprek met een van onze projectleiders.

Bent u als particulier op zoek naar duurzame ventilatie? Dan adviseren wij allereerst contact te zoeken met een erkend installateur, omdat wij als onderaannemer werken en niet rechtstreeks voor particulieren.

Bron foto/visualisatie: Holbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *