Ventilatie Kerk Ven-Zelderheide: van kerk tot MFA

Ventilatie kerk Ven-Zelderheide, hoe ventileer je een kerk | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Ventilatie Kerk Ven-Zelderheide: van kerk tot MFA

Een bijzonder project in het dorp Ven-Zelderheide is wel de verbouwing van de kerk tot multifunctionele accommodatie. Aan de Vensestraat 1 wordt het leegstaande kerkgebouw verbouwd tot een MFA. Om de leefbaarheid van het dorp te behouden en te versterken werken verschillende organisaties samen aan de ontwikkeling van het Dorpshart. Ventilatie Techniek Brabant mag in opdracht van Van Gemert Installatiegroep aan de slag met ventilatie kerk Ven-Zelderheide.

De Sint-Antonius Abtkerk wordt na verbouwing het gemeenschapshuis van het dorp. Het gemeenschapshuis biedt ruimte aan diverse verenigingen en clubs. Daarnaast zal er ook een kinderopvang zich gaan vestigen. Door middel van schuifwanden kunnen een aantal ruimtes worden samengevoegd tot grote zaal. De verbouwing wordt mede gefinancierd met subsidie van de Provincie Limburg. Naar verwachting is de multifunctionele accommodatie eind 2024 gereed.

Ventilatie in een kerk

De kerk is inmiddels sinds een aantal jaren niet meer in gebruik. Het huidige gemeenschapshuis is sterk verouderd. Niet koel te krijgen in de zomer, niet warm in de winter. De energiekosten waren zo hoog, dat het niet meer een rendabele locatie was, aldus de voorzitter van Dorpshuis De Uitkomst. Vandaar dat de kerk is aangewezen als nieuwe multifunctionele accommodatie. Onder andere het dak wordt vervangen en de glas-in-lood ramen worden gerestaureerd. Ook wordt de vloer verlaagd, komt er een verdiepingsvloer in en een geheel nieuwe aanbouw.

Ook goede ventilatie is onderdeel van de verbouwing. Bij een ingrijpende verbouwing zoals deze gelden dezelfde ventilatienormen als bij nieuwbouw projecten. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Wil je daar meer over lezen? Lees dan ook ons blogbericht ‘Is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw?’.

Persproef luchtkanalen

Voor de kwaliteitsnorm geldt de Luka-norm. Zo worden ruimtes voorzien van afzuiging en een mechanisch ventilatiesysteem. Als luchtkanalenbedrijf zorgen wij voor de aansluiting van de ventilatiekanalen met bijbehorende hulpstukken, roosters en isolatie. Daarnaast zorgen wij ook voor een persproef met certificaat. Omdat alle werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Luka normen, is een persproef van belang om luchtdichtheid te garanderen in het ventilatiesysteem.

Bent u installateur en op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van persproeven? Bij Ventilatie Techniek Brabant hebben wij de juiste kennis en materialen in huis om persproeven uit te voeren op onze luchtkanalensystemen.

Kerk ventilatie

Heeft u als installateur een bijzonder renovatieproject en bent u op zoek naar een betrouwbare ventilatiespecialist? Ventilatietechniek Brabant heeft de juiste kennis en ervaring in huis op het gebied van grote en kleine utiliteits- en industriële projecten. Ondanks onze naam zijn wij werkzaam in heel Nederland. Wij denken graag met u mee, en adviseren u op het gebied van onze expertise en passie. Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een kop koffie.

Bron foto: Theo Peeters via De Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *