Ventilatie Gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen

Ventilatie gemeentehuis Moerdijk | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Ventilatie Gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen

In opdracht van Willems Uden mogen wij aan de slag met de ventilatie voor Gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen. Ter voorbereiding op de toekomst was een grote verbouwing noodzakelijk, om ook het verouderde klimaatsysteem aan te pakken. Na ruim 20 jaar renoveren ze het gehele pand: gasloos, energiezuinig, te gebruiken voor meerdere doeleinden en als ontmoetingsplek voor de inwoners.

Het gemeentehuis is op veel plekken verouderd. Daarnaast groeit de gemeente, en dat betekent een grotere gemeenteraad. Daarom moet ook de raadzaal groter worden. Al met al was een totaalrenovatie nodig. Eind 2023 begonnen de voorbereidingen en begin 2024 zijn sloopwerkzaamheden gestart.

Ventilatie gemeentehuis

Willems Technische Installaties uit Uden is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties. Ventilatie Techniek Brabant is werkzaam als onderaannemer en verantwoordelijk voor de productie, levering en montage van de luchtkanalen. Samen zorgen we ervoor dat de gemeente Moerdijk klaar is voor de toekomst op het gebied van gezonde lucht.

Bij een ingrijpende renovatie, zoals in dit geval, zijn de richtlijnen vanuit het Bouwbesluit van toepassing. Deze regels gelden in dat geval niet alleen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatieprojecten. Ook zijn wij als ventilatiespecialist van mening dat een goed ventilatiesysteem van meerwaarde is. Ben je benieuwd waarom gezonde lucht zo belangrijk is? Lees dan ook dit blogbericht over dit onderwerp.

Duurzame installaties

Tegenwoordig zijn duurzame installaties niet meer weg te denken binnen de utiliteitsbouw. Van energiezuinig tot gasloos, en van warmtepomp tot zonnepanelen. Ook voor de renovatie van dit gemeentehuis geldt een duurzaamheidsambitie. Sommige werkplekken zijn nauwelijks warm te stoken. Ook is het pand op dit moment niet geschikt voor hybride werken. En daarnaast volgt de gemeente de trend dat gemeentehuizen steeds vaker als ontmoetingsplek voor de inwoners dient.

Wij willen gemeentehuis ventilatie

Bent u als erkend installateur op zoek naar een betrouwbare partij voor uw project? Anders dan onze naam doet vermoeden, is Ventilatietechniek Brabant werkzaam in heel Nederland. Wij zijn een ervaren luchtkanalenbedrijf en ventilatiespecialist op het gebied van utiliteit en industriële projecten. Van calculatie op maat, advies en begeleiding, productie en montage. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ventilatie Techniek Brabant werkt enkel als onderaannemer van installateurs, niet direct voor particulieren en/of gemeentes. Wij adviseren u allereerst contact te zoeken met een erkend installateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *