Veilig werken met werkplaats afzuiging

Veilig werken met werkplaats afzuiging, lasser, lasrook, lasrook afzuiging | Ventilatie Techniek Brabant Casus

Veilig werken met werkplaats afzuiging

Wist je dat 1 op de 6 werknemers in Nederland te maken heeft met schadelijke stoffen op het werk? Bij het werken met metaal kunnen schadelijke stoffen en metaaldeeltjes vrijkomen. Bijvoorbeeld wanneer we in onze werkplaats werken met een plasmasnijder. Wij laten je ons ontwerp voor werkplaats afzuiging zien.

De rook die vrijkomt bij lassen en plasmasnijden bestaat uit een mengsel van giftige gassen en zeer fijne metaaldeeltjes – die kunnen worden ingeademd. Acute blootstelling kan leiden tot irritatie aan ogen, neus en keel, duizeligheid en misselijkheid. Langdurige blootstelling kan bijvoorbeeld longschade veroorzaken. Daarom hebben we onze werkplaats voorzien van gedegen werkplaats afzuiging.

Onze werkplaats afzuiging

Wij hebben er als ventilatie specialist voor gekozen om een op maat gemaakte afzuigkap te plaatsen boven onze plasmasnijder. Het ontwerp voor onze afzuiging is uitgetekend door onze technisch tekenaar en gerealiseerd door onze plaatwerker en een monteur. De lasrook afzuiging is helemaal van onze eigen hand dus!

Technische tekening afzuigkap, werkplaats afzuiging | Ventilatie Techniek Brabant

Het ventilatiesysteem hebben we aangesloten op luchtkanalen met een dakventilator. Naast lasrook afzuiging is de kap ook voorzien van verlichting. Zo werken onze plaatwerkers met goede verlichting en veilige afzuiging in onze productiefaciliteit. Want werken met gezond verstand én goede middelen is veilig werken met gevaarlijke stoffen!

Werkplaats afzuiging, afzuigkap werkplaats, lasrook afzuiging | Ventilatie Techniek Brabant
Werkplaats afzuiging, afzuigkap werkplaats, lasrook afzuiging | Ventilatie Techniek Brabant

Ik wil ook veilig werken!

Bent u ook op zoek naar een soortgelijk lasrook afzuigsysteem? Voor het berekenen en ontwerpen van een ventilatiesysteem kun je allereerst terecht bij een installateur. Hierna zal de installateur Ventilatietechniek Brabant in kunnen schakelen voor de productie en montage. Bent u als particulier op zoek naar een ervaren en betrouwbare partij voor uw ventilatiesysteem? Neem gerust contact met ons op, wij verwijzen u graag door naar een installateur die voor u de eerste stap kan zetten.

Bent u als installateur benieuwd wat wij van Ventilatie Techniek Brabant als ventilatiespecialist voor u en uw project kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en meer informatie.

2 REACTIES
 • D. Liarte
  Beantwoorden

  Goedemorgen,

  We hebben ideeën/ offerte nodig om onze werkplaats/natte ruimte voorzien van goede afzuiging. Hoor graag van u.

  Mvg

 • VTB
  Beantwoorden

  Hartelijk dank voor uw bericht. Wij adviseren eerst contact op te nemen met een installateur, omdat e.e.a. specifiek voor een bepaalde ruimte wordt berekend en ontworpen. Met een installateur kunt u een eerste stap zetten. Mocht u op zoek zijn naar een geschikte installateur, stuur ons gerust een e-mail (info@ventilatietechniekbrabant.nl) met uw locatie, wij verwijzen u graag door naar een van onze vertrouwde partijen uit uw buurt.

  Met vriendelijke groet,

  Rianne
  Office Manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *